perjantai 3. tammikuuta 2014

Hyvää uutta vuotta!

Uudestaan: Happy New Year 2014!
Tiukka Duomme vietti yhteisen vuodenvaihteensa rapakon toisella puolella. Oli kivaa! Matkanjohtaja Paajasen erinomaisista organisointikyvyistä johtuen kaikki loman yksityiskohdat luistivat yhtä sulavasti kuin voi kuumalla paistinpannulla.

Aikaisen aamuheräämisen johdosta jouduimme menomatkalla turvautumaan nestemmäisiin piristeisiin. Siis kahviin. Ja kahviin. Ja kahviin.

Määränpäähän saavuimme maanantaina 30. päivä joulukuuta ja vietimme päivän nauttimalla Tallinnan vanhasta kaupungista, jahka sen löysimme. Miten on mahdollista olla spottaamatta kaupungin pientä yksityiskohtaa, nimittäin sen keskustaa?! No, me ainakin onnistuttiin mainiosti. Eikä se jäänyt viimeiseksi kerraksi, käsittämätöntä... No, kuitenkin.
Reittivalintaa jälkeenpäin tutkaillessamme selvisi että olimme sulavasti kiertäneet vanhan kaupungin muuria ulkopuolelta, parin korttelin päästä. Suunnittelemattoman ulkoreippailun jälkeen ruoka maistui vasta löydetyssä ympäristössä. Nyt tiedämme miltä Kolumbuksesta tuntui löytää tuo luvattu uusi maa!

Uusi maa näyttää hyvältä!



Vanhakaupunki(yhteen vai erikseen?!?!?) löytynyt
 Reissu täytti asettamamme odotukset hienosti, koska vaatekaapitkin saivat (lisä)täytettä, aivan niinkuin toivoimme! Seuraavana päivänä pistäydyimmekin shoppailutaivaassa, suuressa Rocca Al Mare -ostoskeskuksessa, joka kuuluu jokaisen naisen pankkitilin pahimpiin painajaisiin. Positiivinen yllätys kuitenkin oli että meilläkin on rajamme ja se tulikin täyteen yllättävän nopeasti.

No, ennen kun ostosinto tyyntyi, löytyivät sormuskauppiaat. Mutta missä ostaja(t)?!?!?






 Illalla, ennenkuin vuosi vaihtui, koimme tarpeelliseksi summata edellisen vuoden virheet ja uuden vuoden toiveet kirjemuotoon ja kävimme jättämässä vuotemme joulutorin kuusen oksille. Vuoden kruunasimme nauttimalla kupilliset kuumaa viiniä(?) ja Ailin hienosti demonstroidessa kyseistä tapahtumaa alla olevassa kuvassa saatatte huomata muutamien muidenkin jättäneen toivekirjeitä samaiseen puuhun.

Vuoden viimeiset viinit.
Elli kiinnittämässä kirjettä.
Löytyihän sitä musiikkia tästäkin päivityksestä!

Myöhemmin siirryimme aika monen muun kanssa Vabaduse Väljakille(Vapauden aukio) ottamaan uutta vuotta vastaan. Eestiläiset ovat sympaattisia! Yhdessä hurrasimme jokaisen ilotulitteen jälkeen ja vastasimme moneen hymyyn, ikään tai sukupuoleen katsomatta. Illan ehdoton huipentuma oli kuitenkin vanhan kaupungin uuden vuoden reivit. Joulutorin keskusaukiolla tanssimme aamun koittoon asti ympärillämme monikansallinen tanssijarykelmä. Tunnelma oli mahtava kun kollektiivisesti hurrasimme ikivihreille parkettiklassikoille, kuten Mambo No 5, Wannabe, Maria... No, saitte biisilistasta kiinni. Hyvä mieli ja hymyt vaihtuivat tiuhaan osanottajien välillä. Kun muutamaa tuntia myöhemmin linkkasimme hotellille päin emme voineet uskoa kuinka onnistunut retkemme olikaan ollut.

Uuden vuoden auto kortittomille naisille; se on parkissa. Ja pysyy. Koska ei ole meidän. Oikeasti.
Viimeisenä päivänä kävimme ihailemassa Tallinnaa vähän ylempää. Pakkohan sinne vanhaan kaupunkiin oli vielä kerran suunnistaa, nyt kun kerran oikeasti osattiinkin sinne.


Vuosi vaihtui ja Jatsitar juhlisti 1. vuotis synttäreitään! Jihuu! Ennen kotiinlähtöä kävimmä täyttämässä mahamme kantapaikaksi muodostuneen kahvilan ruoilla, vielä kun tilillä sattui katetta riittämään.
Elli vakipaikassa.
Kiitos viime vuodesta jokaiselle!
- Jatsitar

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti