perjantai 21. syyskuuta 2018

PITÄKÄÄ HATUISTANNE KIINNI...

Olette nauraneet heidän jutuilleen(toivottavasti, koska miksi muuten pyörit enää täällä!?), 
olette seuranneet heidän kasvuaan(leveyssuunnassa nyt ainakin) 
ja olleet mukana seikkailusta seikkailuun. 
Mutta VIHDOIN voimme ylpeydellä esitellä; tässä he ovat
NAISET JATSITTAREN TAKANA:

Oli tausta vähän sotkunen, mutta onneks me ollaan niin hyviä kuvanmuokkauksessa et ei haittaa! ps. huomatkaa et tässä kuvassa ollaan niissä tavoitepainoissa johon sokerilakolla tähdätään! tosin taas on viinilasit kädessä...


200 Facebook-seuraajan rajapyykin ylittymisen kunniaksi Aili sai loistoidean: Mitä jos riisuisimme itsemme paljaaksi ja näyttäisimme kaiken?! Hieman Aili joutui ideaa Ellille myymään, Elli kun on tarkka yksityisyydestään, mutta eihän kuningasideaa nyt loputtomiin voi vastustaa, vai mitä? Ja ketä ei muka kiinnostaisi peittelemättömät Jatsittaret? Pitemmittä esittelyittä suoraan paljasteluun.


Tämä blogikirjoitus avaa enemmän tarinan kahden sankarittaren hahmoja.

Kerrataanpa ensiksi hieman historiaa. Jatsittaren misukathan ovat tutustuneet opiskeluiden tiimoilla asuessaan Oulussa. Eräissä legendaarisissa kotibileissä Jatsitar sai alkunsa ja niin kuin kaikissa hyvissä tarinoissa, alkoholilla ei ollut osaa eikä arpaa ideoinnissa. Yhteen vuoteen mahtui lukematon määrä huikeita seikkailuja, jotka hitsasivat kaksikon tiiviisti yhteen ja ystävyys on jatkunut siitä asti vahvana. Vaikka olemme molemmat ammattimuusikoita, on tässä duossa hyvä meininki, ystävyys ja yhteiset seikkailut tulleet aina etusijalla. Vaikka jossain asioissa olemme kuin yö ja päivä, tärkeät asiat yhdistävät; huumori, arvot ja seikkailun kaipuu. ♥

Nuoria ja viattomia! Tästä kuvasta näkyy meijän täysin erilaiset tyyimieltymykset, mikä on meistä vain hauskaa.


Ensimmäisenä esittelyvuorossa on...

Aili 



 Aili valmistui musiikkipedagogiksi vuonna 2016 ja jatko-opiskelee nyt liiketalouden saloja Laurean ammattikorkeakoulussa! Kesäisin rahat kerätään pukeutumalla surupukuun, elikkäs kanttorihommilla. Rikkaaseen kokemushistoriaan sisältyvät kymmenet ja kymmenet hautajaiset ja muutamat häät. Lapsuuden haaveammattina Aililla oli poliisi, mistä ei ole jäljellä enää muuta kuin halu käskyttää.

Aili fanittaa:

- joulua ja erityisesti joululauluja. (lempparina Frank Sinatra)
- Vanhoja Suomifilmejä (Tauno Palo!! ♥♥)
- Harry Pottereita (kirjoja, ei leffoja!)
- Piikkikärkisiä korkokenkiä (pyöreäkärkisiä ei löydy Ailin kaapista)
- 1920 -lukua ja kaikkea mitä siihen liittyy
- YLE:n brittiläiset murhamysteeriklassikot (Midsomerin murhat THE BEST)

Guilty Pleasures:

- Sikarit ja konjakki
- Tom Jones

Tätä et uskonut ulkonäön perusteella:

- Aili on kattavasti perilla päivän politiikasta ja talouselämästä.
- Ailin löydät päivittäin kirjaston lukusalista edessään päivän Hesari.
- Aili on duon järjestelmällinen puoli kaikissa käytännön asioissa.

Esikuvat: 
- Aira Samulin
- Paula Koivuniemi
- Lenita Airisto
- Bridget Jones
- Marilyn Monroe

 Aili on smalltalkin kuningatar, eikä ole tilannetta, mistä Aili ei puhumalla selviäisi (kts Happy Hour ja kuoharit). Ei leivo eikä kokkaa. Kokkauksesta pieni tarina duomme alkutaipaleelta. Aili oli luvannut hemmotella Elliä pitkän koulupäivän jälkeen itse valmistamallaan illallisella. Elli oli pantannut ruokailua koko päivän Ailin notkuvaa ruokapöytää(tässä vaiheessa Ailin olemattomat kokkaustaidot eivät olleet vielä tulleet ilmi). Illansuussa Elli saapui Ailille huutava nälkä vatsassaan. Päivän Menu oli: Lohkoperunat kermaviilikastikkeessa(Taidoista paremmin perillä olevaa lähipiiri epäili näidenkin olevan pakasteesta poimittuja), sekä kokin oma suosikki, tomaattia ja mozzarellaa. Keittiömestari oli panostanut enemmän juomapuoleen, pitihän sitä ruoan kanssa viiniä olla ja ihan mukavastihan se sinne Ellin tyhjään mahaan(ja päähän) humpsahti. Siitähän sitten seurasikin muuten jälleen yksi legendaarinen seikkailu Oulun kevätyössä.

Elli

Oi sokeri! ♥♥
Elli valmistui ammattimuusikoksi vuonna 2015 ja opiskelee nyt laulunopettajaksi Metropolia ammattikorkeakoulussa. Elli lauluaa Jatsittaren lisäksi Higher Ground Vocals-kuorossa ja Funk bändi The Funky Sound Foundationissa. Elli on ollut reilut kaksi vuotta naimisissa ja luonnollisesti Aili toimitti häissä kaason jaloa virkaa. Elli omistaa kymmeniä villasukkia, joissa suurimmassa osassa on reikiä. Lapsuuden haaveammattina Ellillä oli tulla joko leijonankesyttäjäksi tai oopperalaulajaksi.

Elli fanittaa:

-Veljeni Leijonamieli(kirja ei mikään muu!)
- Harry Potter (kirjat, ei leffat!)
- Hayao Miyazaki
- Wes Anderson
- Erilaisia hattuja ja lakkeja ♥♥

Guilty Pleasures: 

- Sex And the City
- Suolattu merilevä
- japanilaiset draamasarjat
- Bridget Jones

Tätä et uskonut ulkonäön perusteella:

- Piiloperfektionisti
- Laulanut taustoja Robinille ja Nikke Ankaralle (mm. Kesärenkaat, Paperilennokki, Perjantai 13.)
- Ei ole koskaan nähnyt vanhaa Tuntematon Sotilasta

Esikuvat:

- Ronja Ryövärintytär
- Terhi Kokkonen
- Nuuskamuikkunen

Silloin tällöin Ellin voi myös yllättää piirtämästä erittäin katu-uskottavia mimmejä ja miehiä. Elli myös kirjoittelee erittäin melankolisia runoja. Elli on Ailin moraalinvartija kaikissa ekologisissa asioissa. Elli osaa myös ulkoa huomattavan määrän 90 -luvun Disney -elokuvien kultaisia repliikkejä ja kohtauksia.

Yksi kaksikon legendaarisista seikkailuista. (oliko se sulhanen myös jossain!? Kuva: Aaro Keipi
Huh! Onpas nyt helpottunut ja raukea olo tässä paljaana. Saatte nyt hetken aikaa sulatella tätä kaikkea uutta informaatiota. Toivottavasti viihdytte seurassamme myös kaiken tämän jälkeen. Ihanaa viikonloppua! ♥♥

T: Villit ja vapaat

perjantai 14. syyskuuta 2018

AFTERWORK

Morjenttes!

Se on nääs viikko ohi ja tultiin heti palkitseen ittemme. Kun kello perjantaina lyö neljä, on Jatsitar jo kiinni AfterWorkin oven kahvassa, tai no, mitä sitä kaunistelemaan ollaan siinä vaiheessa jo ohitettu ovi aikaa sitten, painuttu tiskille ja sen alle. Tänään kyllä alotettiin illanvietto Unicafén Gurmöö-aterialla. Sivulauseessa lisätään vielä, dietti on sujunut hyvin, sokerittomuus on pitänyt, mutta Ailin heikkous italialaisiin ei ole muuttunut; lautaselle(ja kiveksi mahan pohjalle) päätyi aina varma vanha heila, spagetti(Mamma mia!!!) Jos jatsisisko sinua kiinnostaa(ja kuulut kermaan), niin parla italiano ja keitä sitä spagettia.

Kivi alkoi jo painaa vatsassa, kun huomattiin että Coffee Housen kolmen euron skumppalasi(!!) oli myynnissä viimeisiä minuutteja. Emme ottaneet turhia riskejä, vaan lisäsimme vaihteen suoraan suuriin lukemiin ja pistimme juoksuksi. Kaikkemme antaneina paukkasimme Coffarin ovista valmiina puhumaan ympäri koko johtoportaan(kello on enintään minuutin yli, kiiiiltiiiit) vain huomataksemme, että puljun politiikka edullisen skumpan suhteen oli koko päiväinen. (Perus tädit, säätämisen määrä on vakio.)


No mutta kaikkihan oli siis hyvin, halvat skumpat nenän edessä ja lupaava perjantai-ilta vielä selvänä ja kirkkaana edessä! Tässä vaiheessa huomioksi: Tämä päivitys ei tule koskemaan muuta, kuin afterworkkiamme. 





Perjantain kunniaksi tädit kiersivän muutaman kaupan, Elli löysi sellaisia vaatteita, joista emme lupaa kuvamateriaalia ja viinihammasta alkoikin jo kolotella. Elli tiesi entuudestaan tunnelmallisen paikan, joka soveltuisi täydellisestii perjantaipullokierroksemme jatkoksi. Robert's Coffee Jugend miellytti myös Ailin tarkkaa esteettistä silmää ja päätyi vahvaksi ehdokkaaksi kantislistallemme. Yksi huono puoli paikassa kuitenkin on; tyhjää oli, kerma ei näytä täälä juoksevan(eikä juoksettuvan). Etsintä jatkuu siis edelleen. Näiden kuvien myötä toivotamme ihanaa viikonloppua ja jäämme siemailemaan lasillisiamme tänne pehmeään valoon. 


Cafe Jugendin hurmaa.

Aili afterworkin huipulla.

Jatsittaren syksyn toimintalista alkaa muotoutua!


See you later, Alligator! <3

torstai 6. syyskuuta 2018

Torstai on toivoa täynnä.

Terve!

Arvatkaa missä ollaan? -Kirjastossa. Arvatkaa kuinka vaikeaa on tehdä blogikirjotusta supattaen? -TODELLA vaikeaa. Fööst tigns fööst, sokerilakko on (melkein) pitänyt! Toisekseen, tässä kirjastossa on viinitarjoilu. Terveisin lasi valkkaria mahassa(niin, siinähän ei ookkaan muuten YHTÄÄN sokeria, ai niin joo). Mut meillähän ei oo ollut tapana kieltäytyä ilmasesta viinistä.

Ilmasen viinin bileet!
Homma lähti siis liikkeelle ihan viattomista päiväkahveista. Etsittiin uutta kantapaikkakahvilaa ja todennäkösesti löydettiinkin se, ainakin yks semmonen. Kyseessä oli Aleksanterinkadun Ihana kahvila, jossa rupesimme miettimään Helsingin must-see-kohteita. Lupailimme viime jaksossa kulttuurin kermaa, mutta jos ei kulttuurin kerma löydy edellä mainituista paikoista, niin mistä sitten?! Jos joku tietää kirnun numeroa niin voi antaa meillekkin, säästyypähän askelmittarilukemat, joskaan meille ei kyllä olisi pahitteeksi vähän jalkoja kuormittaa. Ihana kahvilassa oli hyvä miettiä syksyn to do -listaa, koska tarjoilujen hintahaarukka oli opiskelijaystävällinen ja alennukset neuvoteltavissa. ;)

Ihana Ihana kavila

Aili ja neilikat, ensi juhannukseksi tästä tyynyn alle?
Spontaaniin tapaamme päätimme lähteä heti tuumasta toimeen. Rikhardinkadun kirjasto on lähellä lukutoukkien sydämiä, joten päätimme siirtyä sinne, emmekä vähiten siitä syystä, että se oli "täs aik likel." Saavuimme kirjastoon sivistyneesti ja hiljaisesti, eli tyypilliseen tapaamme. Aulassa taidenäyttelyään avaava mestari kuitenkin jostain syystä kuuli sisääntulomme ja houkutteli meidät avajaisiinsa("vielä olis vähän viiniä(ei kiiviä) jäljellä"). Emme kieltäytyneet. Teokset puhuttelivat ensi silmäyksellä. Taiteilija Ville Rätyn ilmaisu pohjaa urbaaniin katutaiteeseen ja ammentaa graffitin maailmasta luoden kuitenkin omanlaisen lähestymistapansa. Erityisesti teosten kirkkaat ja räikeät värimaailmat puhuttelivat meitä, vanhoja taidekriitikoita(huom harjoitutamme kermassa uiskentelutaitoa ja maalaustaiteen tulkintaa).

Ville ja upeat värit!

Siinä me sitten seisoskelimme, 1800 -luvulta peräisin olevassa kirjastossa viinilasit käsissä ja urheilutrikoot(Elli) jalassa(Just Do It). 


Jos haluatte käydä tutustumassa Villen taiteeseen, Rikhardinkadun näyttely on avoinna syyskuun loppuun. Suosittelemme! Muutenkin kirjastoa oli mukava kierrellä viinikupit käsissä. Saattaa tietysti olla, että viinitarjoilua ei joka päivä ole saatavilla, mutta ottakaa omat pullot mukaan. 

Kirjaston ikkunalaudalta.

Rikhardinkadun kirjasto on Pohjoismaiden ensimmäinen yleiseksi kirjastoksi suunniteltu rakennus. Dieettiläisille tiedoksi, että vierailulla on mahdollista saada aikaiseksi hyvä porrastreeni. Tädit päättivät tulla korkkaamaan lukusalin toisella kertaa kahvitermarin kanssa(oma pullo mukaan, niinkun sanottu!) Juttusarjamme jatkuu seuraavasta kohteesta, vinkkejä voitte jättä kommenttikenttään! Mitä Helsingissä pitää kokea ja MISSÄ SE KERMA OIKEIN LIIKKUU?



Ystävällisin terveisin sokerittomat, ei edelleenkään sokeroimattomat(talvi saa todellakin tulla).