lauantai 9. maaliskuuta 2019

Summa summarum: Ystävänpäivästä naistenpäivään

Helou!

Hehe, taas on vähän aikaa viime kirjoituksesta vierähtänyt, mutta eihän tää Jatsittaren blogi oliskaan, jos päivityksiä tulisi luvatun säännöllisesti.:D Lähdetäänpäs sitten listaamaan tapahtumia viime kuukausilta.

Tammikuun päivityksessä kävimme läpi vuoden ensimmäistä keikkaa ja luonnollisesti tahti jatkui samana: helmikuun keikka oli ystävänpäivänä.

Palaveerasimme keikan suuntamerkkejä.
Ammattimuusikoiden tapaan Jatsitarhan pitäytyy poliittisesti korrektina yhtyeenä, ottamatta päivän politiikkaan kantaa.(Mitä nyt taiteilijoiden asiat kiinnostaa.
) Pääsimme kuitenkin helmikuun keikan myötä kostuttamaan korkkareidemme kärkiä poliittiseen soppaan.
Keikkapaikkana oli yhden politiikan haaran puoluetoimisto ja yleisössä jopa ministeri! Olimme vastuussa illan musiikillisesta tunnelmasta, jonka seurauksena ministerinkin puhelimelle tallentui Jatsittaren taidonnäytteitä (MUSIIKKIA).

Ajateltiin kokeilla jotain uutta!
Kalenteri kääntyi maaliskuulle ja oli aika lähteä suunnittelemaan maaliskuun keikkaa. Tämä tehtiin pitkän kaavan mukaan ja lähdimmekin Ailin kotikonnuille Karjalaan(tausta-ajatuksena äitien tekemä ruoka) matkaeväinämme muun muassa edellisen keikan keikkapalkkiot (saatiin me kyllä vähän muutakin tietty).

Suklaasydämiä naistenpäivänä.
Junaan tullessa huomasimme, että molemmat olivat vahingossa pukeneet päälleen tiimipaidat!
Aamu Rautjärvellä alkoi, kuinkas muutenkaan, kuin Muistojen bulevardi -radio-ohjelman parissa. Hyvin olemme myös saaneet suunniteltua tulevaa keikkaa. Maalla herätään, kun käkikello kukkuu aamua ja sillon saadaan hyvin hommia tehtyä. 

Äidin palvelu ei pettänyt tälläkään kertaa.
Täällä me nyt siis ollaan ja suunnitellaan ja hyvältä vaikuttaa. Seuraava keikka onkin maaliskuun lopulla ja suuntautuu Jyväskylän seutuville. Meillä viikonloppu jatkuu saunan ja brittiläisen murhamysteerin parissa, koska sehän kuuluu Ailin viikonloppuun ja Ellillä ei ole muuta vaihtoehtoa.:D

Rentouttavaa lauantai-iltaa, oikei tul suu hyvämakuseks ko sai haastella tei kanssais! Nyt myö männää viikolopu viettoo.

sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Uusi vuosi ja vuoden ensimmäinen keikka

Terveppä teille!

Tämä päivitys kertoo vuoden ensimmäisestä viikonlopusta yhdessä ja siten myös vuoden ensimmäisestä keikasta. Alla olevassa kuvassa olemme junassa matkalla kohteeseen, Pohjois-Suomen pääkaupunkiin Ouluun. Ookkonää Oulusa ollu? –Me ollaan!

Toiveikkain mielin tulevaan vuoteen!


 Menomatkalla mietimme tulevaa vuotta ja mitä siltä haluaisimme. Tänä vuonna tulee kuluneeksi jo seitsemän vuotta siitä, kun tämän sivuston ensimmäisen kerran aukaisimme. Aika hurjaa! Jatsittaren ystävyys on edelleen vahva, olemme tukeneet toisiamme niin myötä- kuin vastoinkäymisissä ja etäisyyden kavennuttua on yhteyttä voinut vahvistaa entisestään. Tulevalta vuodelta toivommekin lisää seikkailuja yhdessä. Olisi myös mukavaa päästä seikkailemaan Tallinnaa vähän pidemmälle, kun toinen meistä täytää kerran pyöreitäkin! (Tarttoon vaikka.)

Mietimme myös että haluamme panostaa omaan hyvinvointiimme (joka vuosi sama juttu, suoraan naistenlehtien palstalta) ja todella itsestämme huolehtimiseen. Usein sitä vaatii itseltään kohtuuttomia ja vaikka kehitys onkin suotavaa ja toivottavaa, ei kaiken tarvitse tapahtua salamana ja oman hyvinvoinnin kustannuksella. Hiljaa hyvä tulee. Hyvinvointiprojektimmehan alkoikin jo syksyllä sokerilakon myötä ja päätimmekin jatkaa hyväksi havaitulla linjalla! Aloitimme matkaeväistä.

Me ollaan NIIN TOIVOTTOMIA

Näin tarkemmin mietittynä, meillä ei ole ollut varmaan yhtään oikeasti sokeritonta viikkoa.:D Mutta nyt meillä on taas 51 viikkoa aikaa yrittää!! Olemme myös pohtineet sitä, että sokerilakko on meille enemmänkin tapa rajoittaa ylilyöntejä, kuin ehdoton kieltäytyminen. Kyllä se siitä.

 Vuoden toinen tavoite on jatkaa kulttuurin harrastamista. Vielä emme ole päässeet käymään esimerkiksi baletissa, tai Amos Rexissä(jonot eivät houkuta, odotamme ensihuuman laskua vaikka siihen menisi viisi vuotta).  Onneksi omaan elämään kuuluu aina hitusen kulttuuria ammatinvalintamme kautta ja tällä reissulla kävimmekin tarjoamassa sitä myös muille.

Yksityistilaisuudessa vieraat nauttivat illallisesta ja Jatsittaren tarjoamasta musiikista. Valmistautuminen on tosin alkanut jo paljon ennen ensimmäisiä säveliä. Meillä se alkaa peilin edestä.

Tästä lähdettiin liikkeelle.

Ja tähän päädyttiin.



Vieraille esiintymisemme oli yllätys, joten alkuillan vietimme hiljaa ja piilossa bäkkärillä. Ei ollut helppoa olla hihittämättä, niinkuin varmaan voitte uskoa. Asiaa ei auttanut viihdykkeeksi napsimamme selfiet.

hihihihihihihih
Oli pakko vaihtaa viihdyke hieman vakavampaan ja tartuimme kirjallisuuteen.


hieman onnistuneempi selfie.

Keikka oli onnistunut ja vieraat tykkäsivät. Kivaa oli soittaa jälleen yhdessä! Lisäksi viikonlopun diiliin sisältyi kerrassaan loistava ylläpito. Voimme tulla Ouluun uudestaan! Nyt olemme kotimatkalla tyytyväisinä ja kylläisinä. Koulumme käynnistyvät pikkuhiljaa ja olemme valmiita arkeen!




Tsemppiä arjen alkuun kaikille rakkaille lukijoille, toivottavasti viihdytte kanssamme myös tänäkin vuonna!
T: Jatsitar

perjantai 4. tammikuuta 2019

Timanttikeikka ja muuta mukavaa vielä vuodelta 2018

Vuosi on juuri vaihtunut, joten onkin vielä hyvä summailla mennyttä loppuvuotta. Jatsittarelle tapahtui paljon sellaista, mitä emme blogin puolella ehtineet raportoida. Tässä erittäin tiivis katsaus marras-joulukuuhun:

Timanttimekkokeikka:
- Timanttimekko hajosi
- jäätiin ulos lukkojen taakse ilman avainta ja ilman puhelinta
- piano romahti
- samppis maistui
- poliisiratsia pois lähtiessä (Elli selvisi selvänä! Aina on myös vaihtoehtona antaa ratti kortittomalle Ailille)
- tilaaja oli pyytänyt tuomaan keikalle piuhan musiikin toistamista varten, eihän sitä missään ollut (ottakaa meidät keikalle, kyllä hoidetaan! Tullaan aika halvalla)




Kivaa oli silti

UMOn Prince-keikka:
- erinomaiset liput “vaikuttajalta”
- innokkaan odotuksen jälkeen Elli sairastui (ei kuvamateriaalia)
- Aili yksin keikalle (ei kuvamateriaalia)


Pikkujoulut:
- glögiä ja joulutorttuja
- timanttimekkoja ja villatunikoita
- Aili kotimatkalla hengenpelastajana alan miehelle (ei kuvamateriaalia)


Sosiaalinen media


Real life

Alipullenin neidit lapsenlikkoina:
- aamupalalla Saimin(alle 1 v.) kanssa
- Aili rytyytti vaunuilla menemään yli rotvallien ja mukulakivien("ei se herää!")
- vaimotaitoharjoittelu 6/5 (Saimi palautettiin ehjänä. Ottakaa meidät lastenhoitokeikalle, (tai Aili vaimoksi) ollaan halpoja (paitsi ei Aili vaimona!)
- Rauhoittavat iltapäivän shoppailut --> Ailille mekko ja Ellille farkut

Edelleen kuvanmuokkauksen ammattilaisia. kts Saimi.


Vuoden 2018 viimeiset kuukaudet sisälsivät siis taattua Jatsitar-laatua, eli vauhtia ja vaarallisia tilanteita, eli kunnon sähläystä! Ei ihme, ettei ihan ehditty blogia realiajassa päivitellä, vaikka kovasti uhottiin, heheh. Positiivista on se, että saimme keikkakarusellin pyörimään syksyn aikana.

Alkusyksyn ajatuksena oli, että olisimme tutustuneet Helsingin turistikohteisiin ja raportoineet niistä tänne blogiin, mutta tekemästämme listasta ei kovin montaa kohdetta saavutettu.(sen sijaan olimme kiinnostuneempia kahviloista ja ruokapaikoista, mikä näkyy keskivartalossa.) Turistilista on kuitenkin tallessa, joten jos jostain syystä sähläys vähentyy vuonna 2019 (yeah, right!) ja tarinoita ei muuten synny (yeah, right!), voimme aina kaivaa tuon listan esille.


2019, we are ready!!